CRM in imobiliare – Cele mai importante 99 de functionalitati esentiale pentru maximizarea vanzarilor

Cum te poate ajuta un program CRM dedicat firmelor de imobiliare

Ce obiective ti-ai stabilit pentru implementarea si utilizarea programului CRM (Customer Relationship Management) in proiectul tau imobiliar? Cresterea vanzarilor, fructificarea tuturor oportunitatilor de vanzare, gasirea de noi clienti, protejarea datelor despre clienti, organizarea fortei de vanzari? Vei regasi mai jos lista celor 99 de functionalitati care sa te ajute sa-ti indeplinesti aceste obiective de afaceri cu ajutorului unui program CRM imobiliare.

99 functionalitati cheie pentru succesul unui proiect CRM imobiliare

Agentii imobiliari

1. Fiecare agent imobiliar utilizeaza contul propriu pentru conectarea in program. Accesul in aplicatia CRM (Customer Relationship Management) este posibil folosind un nume de utilizator si parola proprii.
2. Integrare cu calendarul din Gmail sau Outlook. Agentii imobiliari care isi programeaza activitati de vanzare in aplicatia CRM imobiliare, le vor vedea si in calendarul Gmail sau Outlook, inclusiv pe telefonul mobil.
3. Portofolii clienti. Clientii de care se ocupa agentii imobiliari pot fi impartiti in portofolii.
4. Instrumente pentru cresterea productivitatii agentilor imobiliari. Absolut toate informatiile despre clienti, proprietati, oferte, negocieri sau contracte se regasesc in aplicatia CRM imobiliare, la un click distanta. Astfel, agentii pot renunta definitiv la agende sau caiete.
5. Rapoarte de activitate pe agenti. Conform planificarii activitatilor de vanzari ale agentilor imobiliari, puteti primi pe email sau extrage din program rapoarte detaliate despre fiecare consultant.
6. Agentul pleaca, contactele si lead-urile raman. Atunci cand intreaga activitate de vanzari a agentului este in programul CRM imobiliare, la plecarea din agentie a agentului, toate contacte, lead-urile, oportunitatile si rapoartele raman in aplicatie.

Gestionarea proprietatilor in programul CRM imobiliare
Administrarea listei de proprietati scoase la vanzare, cu ajutorul aplicatiei CRM

7. Protectia lead-urilor in CRM imobiliare. De clientii din portofoliul unui agent imobiliar nu se pot ocupa si alti agenti. In functie de setari, portofoliile de clienti pot fi protejate 100% sau partial protejate.
8. Echipe de lucru. Daca agentii imobiliari isi desfasoara activitatea in echipe de lucru, pe produse imobiliare sau pe tipuri de proprietati, cuprindeti acest lucru in aplicatia CRM.
9. Drepturi diferentiate de acces. Consultantii de vanzari primesc acces diferentiat la clienti, oportunitati si lead-uri, in functie de rolul lor din firma. Informatiile confidentiale trebuie protejate fata de cei care nu ar trebui sa aiba acces.
10. Alocare automata lead-uri. In cazul in care doriti un mecanism de alocare automata a cererilor de oferta sau de informatii de la lead-uri, il puteti pune in practica in CRM imobiliare. Lead-urile sosite gratie eforturilor de marketing se pot aloca fie prin rotatie catre agenti, fie dupa criterii de scor.
11. Comisioane agenti. Aveti evidenta vanzarilor inchise cu succes de agentii imobiliari, baza pentru a calcula intotdeauna corect si transparent comisioanele meritate ca urmare a tranzactiilor.
12. Profesionalismul agentilor imobiliar. Client sunat la 08:30, pentru ca asa s-a stabilit cu el in urma cu o saptamana. Vizionare de proprietate cu clientul, la care ceea ce se discuta ramane stabilit. Totul notat pe tableta, laptop sau telefon mobil. Agentii imobiliari care folosesc sisteme CRM sunt perceputi ca fiind maximum de profesionisti de catre clienti.

In programul CRM imobiliare adaugati clientii si leadurile
Adaugarea unui lead nou in programul CRM imobiliare

Clientii gestionati in CRM imobiliare

13. Import clienti, lead-uri si contacte. Pentru a beneficia la maximum de toate functionalitatile CRM imobiliare, ai nevoie ca toate datele de vanzari sa se regaseasca in aplicatie. Cu ajutorul fisierelor de import, populezi rapid si corect baza de date.
14. Vizibilitate despre clientii interesati de proprietatile scoase la vanzare sau la inchiriere. Buget disponibil, preferinte, ore la care poate veni la vizionare – toate aceste informatii le inregistrezi in CRM
15. Recomandari. In imobiliare, recomandarile sunt cel mai eficient canal. Daca un lead iti este adus de un alt client sau de un lead sau de un partener, inregistrezi aceste informatii in CRM.
16. Profilul cumparatorului. Cu ajutorul informatiilor despre cumparatori, varsta, localitate, date demografice, poti stabili, prin CRM, profilele de clienti.
17. Beneficiar real achizitie sau inchiriere. Pentru acele tranzactii imobiliare la care cumparatorului nu este acelasi cu beneficiarul (ex: vezi parintii care cumpara case pentru copii), poti inregistra toate informatiile si despre viitorii beneficiari, in CRM imobiliare.
18. Credit, Prima casa ori banii jos. Inregistrezi in sistem modul in care va fi achizitionata proprietatea de catre client.
19. Formulare de contact conectate cu baza de date. Daca folosesti formulare de contact pe website, poti automatiza ca toti cei care completeaza formularul sa ajunga in sistemul CRM ca lead-uri preluate de consultantii imobiliari.
20. Buget disponibil. In momentul in care afli ce buget disponibil a alocat clientul pentru investitie, il completezi in CRM.
21. Filtrare clienti. Cu ajutorul butoanelor de filtru, gasesti exact clientii care te intereseaza din baza de date.
22. Segmente clienti. Construiti segmente de clienti, grupati dupa diferite criterii, cum ar fi dupa interese, orase, motiv de achizitie, comportament.
23. Interactiuni complete cu clientii, vizibilitate 360 grade. In sistemul CRM imobiliare vei avea o vizibilitate completa asupra tuturor interactiunilor cu clientii, fie ca este vorba de vizionari, negocieri, oferte sau chiar activitate pe Facebook.
24. Lista clientilor marcati ca fiind ”black-listati”. In orice afacere imobiliara, exista intotdeauna clienti neseriosi, care incearca sa evite comisioanele, sa vorbeasca direct cu clientul sau sa obtina reduceri imposibil de mari. Pentru acesti clienti, poti crea o lista speciala, sa stii cum sa discuti cu ei in cazul in care revin.
25. Raspuns garantat pentru toate solicitarile. Se intampla sa primesti cereri sau intrebari de la posibilii clienti, care suna la secretariat sau dau mesaje pe adrese de tip office@… . Se intampla si ca aceste cereri sa ramana fara raspuns, agentii imobiliari sa uite sa le raspunda? Prin utilizarea unui sistem CRM imobiliar, toate solicitarile sunt inregistrate in program.
26. Status client. Alocati clientii pe stadii in fluxul de vanzare.

taskurile agentilor de vanzari in programul CRM
Cum stii ca programul CRM imobiliare este corect folosit? Prin faptul ca agenda zilnica a consultantilor este in CRM

Proprietati imobiliare tinute la zi

27. Pret dorit pentru tranzactie. Daca vanzatorul si-a facut un calcul cu privire la suma dorita pentru proprietatea sa, inregistrati in CRM.
28. Tip de proprietate expusa la vanzare. Apartament, casa, teren, spatiu de birouri, hala, spatiu comercial – inregistrati toate aceste informatii in campurile CRM imobiliar.
29. Descrierea proprietatii. Ai toate campurile relevante despre proprietati, in CRM imobiliare: adresa, suprafata, etaj, dotari.
30. Cerinte client. Inregistreaza toate informatiile despre cerintele clientului cu privire la viitoarea proprietate: numar de metrii patrati, etaj dorit, dotari, destinatie, obiective. Astfel, vei putea face o legatura mai buna intre ceea ce ai disponibil si ceea ce vrea clientul.
31. Cautare facila in baza de date de proprietati. Atunci cand despre fiecare proprietate in parte notezi in CRM toate informatiile relevante, iti va fi foarte usor sa cauti ceea ce doresti in baza de date de proprietati.
32. Status proprietati. In cazul in care lucrezi cu sistem de rezervare a proprietatilor de catre clienti, prin achitarea unui avans, poti avea in CRM toate stadiile unei proprietati: clienti interesati / rezervare / pre-contract / contract.
33. Ansambluri rezidentiale. Proprietatile pot face parte dintr-un ansamblu rezidential, marcat astfel in CRM. Ai viziune integrata cu privire la ceea ce s-a vandut sau este deja rezervat din ansamblul imobiliar.
34. Destinatie teren. La vanzarea sau inchirierea terenurilor, poti sa inregistrezi in CRM imobiliare care este destinatia acelui teren, cum va fi folosit si ce se va construi acolo.

Calendar pe zile, pe saptamani si pe luni, pentru fiecare agent imobiliar, in programul CRM imobiliare
Calendarul lunar cu vizionari programate te ajuta sa iti planifici activitatea

Surse, canale de marketing si recomandari

35. Sursele din care vin leadurile. Probabil ca motoarele tale de marketing functioneaza la maximum. Dar care din aceste canale iti aduce vanzari? Introduci in CRM sursa leadurilor si generezi rapoarte si analize pe canale.
36. Rapoarte de vanzari pe surse. Extragi informatiile relevante despre cele mai profitabile surse ce au generat vanzarile de proprietati imobiliare.
37. Programe de recompensare a recomandarilor (referral). In momentul in care ai in CRM informatiile necesare despre recomandarile care au adus clientii noi, poti lansa programe de bonusare a persoanelor ce recomanda proprietatile aflate la vanzare.

Activitati zilnice de vanzare

38. Activitati de vanzare. Tii evidenta tuturor activitatilor de vanzare efectuate cu clientii: telefoane, vizionari, intalniri, negocieri.
39. Transparenta asupra programului stabilit cu clientii. Poti vedea in orice moment ce activitati de vanzari au stabilit consultantii imobiliari cu clientii – conform agendei lor din CRM.
40. Istoricul discutiilor cu clientii. Pastrezi istoricul tuturor activitatilor efectuate cu fiecare client in parte.
41. Comunicare prin email cu clientii. Sistemele CRM imobiliare pot fi utilizate ca instrument de comunicare prin email cu clientii. Ceea ce trimit consultantii imobiliari prin email din aplicatie se salveaza in program.
42. Template-uri de email-uri. Pentru cele mai frecvente mesaje trimise clientilor, cum ar fi raspunsuri la solicitari, programarea de intalniri sau oferte, poti folosi soft CRM imobiliare pentru a defini template-uri (sabloane) de mesaje, pe care sa le folosesti cand ai nevoie.
43. Metode de comunicare. In programul CRM imobiliare inregistrezi informatii despre toate canalele de comunicare cu clientii: telefoane, email-uri, intalniri, vizionari, oferte.
44. Raspunsuri automate. Pentru cele mai frecvente intrebari primite de la clienti, iti poti defini sabloane de raspuns – template-uri de mesaje pe care sa le folosesti cand ai nevoie.

CRM imobiliare - programul pentru evidenta vanzarilor estimate
Rapoarte de vanzari disponibile la un click distanta

Planificarea sarcinilor – taskuri de efectuat conform CRM imobiliare

45. Agenda zilnica a agentului imobiliar. Cel mai bun indicator ca programul CRM imobiliare este corect folosit de un consultant? Faptul ca agenda lui zilnica de telefoane de dat, emailuri de trimis si intalniri stabilite este in CRM, nu pe foi sau in Excel. Programul CRM este un excelent calendar pentru cei ce lucreaza in vanzari.
46 Termene limita task-uri. Task-urile introduse in sistemul CRM au termen limita pana la care trebuie finalizate. Termenul limita il ajuta pe consultantul imobiliar sa isi prioritizeze activitatile.
47. Remindere activitati de efectuat. Agentii imobiliari vor primi prin email remindere cu task-urile de efectuat: vizionari programate, oferte de trimis, telefoane de dat, email-uri la care trebuie raspuns.
48. Remindere prin email si in aplicatia mobila. La apropierea termenului limita pentru un task sau inainte de o intalnire, programul CRM iti va trimite prin email si in aplicatia CRM imobiliare de pe telefonul mobil o notificare.
49. Alerta catre manageri: task-uri depasite. In cazul task-urilor cu termen limita depasit, sistemul CRM va trimite notificari catre managerii consultantilor de vanzari. Poate agentul imobiliar si-a facut treaba, dar a uitat sa o inchida in CRM.
50. Campanii pe numar mare de clienti. Daca desfasori campanii de abordare clienti in volume mari, poti programa din CRM task-uri bulk, pentru toate lead-urile din campanie. Consultantii imobiliari vor primi ca sarcina sa abordeze clientii din campanie pana la o anumita data.
51. Prioritizarea task-urilor. Prin sistemul de ”cozi de task-uri” poti sa aranjezi in ordinea dorita task-urile de efectuat de catre agenti. Daca vrei ca un anumit lead sa fie contactat prioritar, il asezi primul in lista.

print screen din soft CRM imobiliare, cu informatii despre un apartament de doua camere

Vanzarile administrate in CRM imobiliare

52. Target. Setezi target-uri de vanzari pe dimensiunea dorita, consultant, locatie, perioada si urmaresti in programul CRM imobiliare indeplinirea target-ului.
53. Contracte clienti. Administrezi contractele imobiliare cu clientii, cu toate informatiile esentiale despre tranzactii.
54. Oportunitati de vanzare. Pentru orice posibila vanzare noua, deschideti o oportunitate in sistemul CRM imobiliare. Oportunitatile sunt usor de urmarit de catre manageri.
55. Vanzari corporate. Solutia CRM imobiliare ofera fluxul de vanzare si pentru clientii corporate – cei care cauta spatii de birouri sau comerciale.
56. Preturi de vanzare sau inchiriere. Pentru tranzactiile incheiate cu succes, inregistrezi si pretul final de vanzare sau inchiriere, inclusiv comisionul.
57. Kilometri parcursi de agentii de imobiliar. In imobiliare, transportul consultantilor de la o locatie la alta reprezinta un subiect in sine. Pentru a urmari traseele parcurse si a scoate o situatie cu privire la numarul de kilometri, te ajuta aplicatia CRM imobiliare.

Flux de vanzari

58. De la lead la client. In fluxul de vanzari, urmaresti stadiul prin care trece un potential cumparator pana achizitioneaza sau inchiriaza imobilul.
59. Mai multi posibili cumparatori pe o proprietate. Daca ai mai multi posibili cumparatori interesati de o locatie anume, inregistrezi toate aceste informatii in programul CRM imobiliare.
60. Vizite si vizionari. In imobiliare, vizionarile efectuate impreuna cu clientul sunt o activitate esentiala pentru succesul vanzarilor. Clientii care au vizionat deja proprietatea sunt marcati special in programul CRM.
61. Presales. Poti urmari, in programul CRM imobiliare, mai mult decat activitatile clasice de vanzare. Poti urmari si organiza activitatile birocratice de presales, de tip obtinere documente client si proprietar.
62. Documente de vanzari. In imobiliare, sistemul CRM functioneaza ca un excelent instrument pentru managementul documentelor de vanzari, oferte, prezentari si contracte. Le organizezi pe versiuni si le furnizezi agentilor imobiliari pentru a le accesa foarte rapid, online.
63. Prezentari. Agentii imobiliar pot avea pe tablete, din CRM, prezentari dinainte pregatite.
64. Notificari si alerte. Pe intreg fluxul de vanzari in imobiliare, de la prima discutie un lead si pana la semnarea contractului, sistemul de notificari si alerte din CRM te va ajuta sa nu scapi din vedere vreun task important si sa proiectezi o imagine profesionala catre client.
65. Scor pentru lead-uri. Pentru clasificarea lead-urilor, ai la dispozitie un mecanism de scoring, ce te ajuta sa aloci lead-urile pe agenti si sa le prioritizezi.
66. Feed-back cumparator si vanzator. Dupa finalizarea cu succes a tranzactiei, programul CRM imobiliare iti poate programa task-uri sa contactezi cumparatorul si vanzatorul pentru a obtine feed-back despre serviciile tale.

print screen din softul CRM imobiliare, cu fisa unei vile din calea mosilor
De pe telefon, tableta sau laptop am acces la toate informatiile despre proprietati, cu toate campurile relevante

Rapoarte si analize

67. Forecast de vanzari. Prin completarea corecta a tuturor activitatilor in CRM si prin introducerea tuturor ofertelor si oportunitatilor, vei extrage rapoartele privind posibilele vanzari viitoare, direct din CRM.
68. Rapoarte „hit-rate”. Pentru fiecare consultant imobiliar in parte, obtii din sistemul CRM raportul de ”hit-rate”, adica numarul de lead-uri inchise cu succes vs. numarul total de lead-uri de care se ocupa consultantul intr-o perioada. Raportul de hit-rate este foarte util pentru a compara intre performantele agentilor.
69. Proprietati vandute / Proprietati in continuare de vanzare. In CRM imobiliare urmaresti statusul proprietatilor deja vandute clientilor si pe cele in continuare disponibile, la vanzare.
70. Tablouri de bord. Pentru cele mai importante informatii, cum ar fi valoare vanzare, apartamente vandute, apartamente disponibile, suprafete vandute, poti sa iti creezi tablouri de bord formate din mai multe rapoarte.
71. Rapoarte prin email. E cineva in echipa care trebuie sa stie ce se intampla cu vanzarile dar nu vrea sa intre in aplicatie? Poate sa vada rapoarte prin email.
72. Concursuri intre consultanti. Vrei sa organizezi concursuri interne, pentru a stimula vanzarile. Programul CRM este locul perfect pentru acest lucru.

Aplicatie CRM imobiliare pe telefonul mobil – Mobilitatea agentilor real estate

73. Aplicatie dedicata pe mobil. In ziua de azi, este obligatoriu ca programul CRM imobiliare sa aiba si o aplicatie pe mobil functionala pe Android si iOS. Sa iti trimite remindere, sa te anunte ce ai de facut si sa tii calendarul pentru urmatoarea perioada.
74. Functional pe telefoanele mobile si tablete. Sistemul CRM imobiliare functioneaza, prin aplicatia dedicata, pe telefoanele mobile si tablete.

Functionalitati bonus – disponibile in cele mai performante sisteme CRM imobiliare

75. Integrare cu cele mai performante programe de vanzari. Softul CRM se integreaza cu cele mai performante programe de vanzari, pentru email marketing, SMS-uri.
76. Calendar de activitati sincronizat. Calendarul din CRM al agentilor imobiliari se sincronizeaza automat cu calendarele din Outlook sau Gmail. Consultantii vor putea vedea in calendarele lor lista activitatilor importante din CRM.
77. Newslettere. Programul CRM iti permite trimiterea de newslettere si alte campanii de email catre lead-urile din baza de date.
78. Mesaje personalizate. In functie de clienti, poti personaliza mesajele trimise din CRM.
79. Securitatea datelor. Informatiile despre clienti, proprietati si tranzactii sunt confidentiale si se protejeaza cu ajutorul aplicatiei CRM.
80. Materiale publicitare. Pentru toate materialele publicitare folosite in vanzari, pliante, afise, brosuri – poti sa tii evidenta cu ajutorul programului CRM.
81. Esti protejat GDPR. Cerintele General Data Protection Regulation (GDPR) sunt acoperite de utilizarea unui program CRM pregatit in acest sens. Toate operatiunile specifice GDPR, anonimizare date, protejare date, stergere date, se pot efectua din aplicatia CRM.
82. Back-up date. Datele tale sunt salvate periodic intr-un back-up, pentru a evita orice risc de pierdere informatii.
83. Integrare social media. Pentru leadurile si clientii care au profil in retelele sociale de tip Facebook sau Instagram, avantajul sistemului CRM este ca se integreaza cu aceste platforme, preia informatiile publice despre clienti si le expune userilor aplicatiei.
84. Marketing. Ai posibilitatea ca in programul CRM imobiliare sa definesti si apoi sa urmaresti campaniile de marketing.
85. Client service & Call center. Gestioneaza solicitarile primite de la clientii existenti cu ajutorul modulului de call center, ca sa te asiguri ca toate solicitarile sunt rezolvate la timp si corect.
86. Managementul documentelor. In domeniul imobiliar, se produc si se utilizeaza foarte multe documente, din cele mai diverse: oferte, propuneri, contracte, fise de vizionare – toate acestea le poti gestiona cu ajutorul programului CRM.
87. Versiuni documente. Pentru documentele utilizate, poti pastra istoricul de versiuni.
88. Relatiile cu furnizorii sau cu partenerii. E loc in CRM imobiliare si pentru alte categorii de public, pe lana clienti: furnizori, parteneri, media.

raport de vizita - pentru vizionarea unei proprietati imobiliare
De la ora 8 dimineata am programata o vizionare a proprietatii

Extra-bonus CRM imobiliare

89. Cont demo CRM imobiliare. Solicita acum un cont demo CRM imobiliare, cu ajutorul caruia sa testezi functionarea platformei.
90. Perioada de test. La implementarea solutiei CRM, solicita o perioada de testare si validare, inainte de semnarea procesului verbal de acceptanta.
91. Evenimente imobiliare. Gestionezi organizarea evenimentele imobiliare sub forma de proiecte – buget, obiective, sarcini, responsabili.
92. Targuri imobiliare. Colectezi rapid toate cartile de vizita ale celor care iti viziteaza standul la targuri si programezi actiuni de follow-up, cu termen clar.
93. Activitati de secretariat. Evidenta telefoanelor primite, a corespondentei, generarea de numere de documente – sunt activitati de secretariat specifice domeniului imobiliar, ce pot fi sustinute cu ajutorul aplicatiei CRM.
94. Organizare showroom. Showroom-ul de prezentare poate fi considerat ca o resursa interna, accesata de catre cei care au nevoie sa sustina prezentari.
95. Ofertare din CRM. Este mai greu de configurat, dar se poate sa emiti ofertele pentru clienti direct din aplicatia CRM imobiliare.
96. Status facturi. In CRM imobiliare vei putea sa tii o evidenta paralela sistemului de contabilitate cu privire la facturile emise si incasate.
97. Automatizarea task-urilor redundante in agentia imobiliara. Un exemplu de task ce poate fi automatizat? Trimiterea unui mesaj de multumire clientilor care au cumparat sau celor care au completat un anumit formular.
98. Informatii HR. Departamentul de HR isi poate extrage informatii relevante despre performanta echipei de vanzari.
99. Colaborare intre departamentele ce se ocupa de clienti. Toate informatiile cheie sunt intr-un singur loc.

Ai intrebari referitoare la programul CRM imobiliare? Iti asteptam intrebarile sau observatiile in zona de comentarii de mai jos, sau prin completarea formularului de contact. Te invitam sa ne contactezi:

Publicitate

4 gânduri despre „CRM in imobiliare – Cele mai importante 99 de functionalitati esentiale pentru maximizarea vanzarilor

  1. Avem o agentie imoboliara in Bistrita cu sediu in Zalau. Vindem si inciriem apartamente si birouri. Nu folosim niciun program crm imobiliare. Ne dorim un program crm imobiliare si cu aplicatie pentru mobil pentru agentii imobiliari. Exita vreun program disponibil sau treuie sa faceti unul pentru noi?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s