5 metode de utilizare a LinkedIn pentru creșterea vânzărilor și găsirea de noi clienți

Cu peste 700 de milioane de utilizatori la nivel mondial (mai 2020) și 1,8 milioane de utilizatori în România, LinkedIn este cea mai mare rețea socială dedicată afacerilor. Cei mai mulți utilizatori de LinkedIn accesează această rețea pentru a ”vinde” ceva: produsele sau serviciile firmei pe care o deține sau pentru care lucrează, idei, concepte sau chiar pe ei înșiși – în scopul dezvoltării carierei profesionale. Componenta de socializare este și ea foarte importantă ca motiv de acces pe LinkedIn: ”ia să văd ce mai fac nou oamenii pe care îi cunosc”. Și mai sunt pe LinkedIn cei care intră pentru a se informa, pentru a descoperi noutăți despre diverse soluții și idei care le-ar putea face viața mai ușoară.

Probabil că și tu ești printre cei care și-au propus să vândă prin intermediul rețelei sociale LinkedIn, așa că articolul acesta te-ar putea ajuta. Ți-am pregătit 5 idei și recomandări de utilizare LinkedIn pentru a găsi noi clienți pentru produsele sau serviciile tale. Voi pleca de la premisa că ai deja cont de LinkedIn și că ești gata să îl utilizezi la capacitate maximă.

Prospectare pe LinkedIn pentru găsirea noi clienți

Propune-ți ca zilnic să adaugi noi contacte în rețeaua ta. Trebuie să-ți stabilești publicul țintă – funcții, firme și zone vizate și să-ți creezi o rutină de adăugare noi contacte în rețea. Evident că nu toți vor accepta cererea ta, dar vei rămâne surprins cât de repede îți vei crește rețeaua prin adăugarea de contacte noi în fiecare zi. Această activitate nu ar trebui să îți consume mai mult de 10-15 minute pe zi. Ce vei face cu toate aceste contacte? Pe de-o parte vei spera că îți vor vedea postările pe LinkedIn, pe de altă parte vei putea extrage oricând adresele de email și numerele de telefon ale contactelor interesante. După ce ai stabilit o relație de conectare pe LinkedIn, vei avea acces la datele lui de contact.

În momentul în care încerci primul contact cu o persoană de pe LinkedIn, ar trebui să adaugi toate informațiile și în softul CRM pentru vânzări. Important: există softuri CRM care permit înregistrarea în baza de date a contului de LinkedIn al persoanei căreia încerci să îi vinzi. Postările publice de pe LinkedIn ale acelei persoane vor fi preluate automat în sistemul CRM, pentru o vizibilitate 360 grade ale tuturor acțiunilor efectuate de lead-ul respectiv.

LinkedIn pentru creșterea vânzărilor și găsirea de noi clienți

Creșterea vizibilității pe LinkedIn prin profile ușor de găsit

Zilnic, pe LinkedIn în România, sunt efectuate peste 35.000 de căutări. Se caută persoane pentru angajări, competențe, funcții, tehnologii, cunoștințe deosebite. Pentru a intra în atenția celor care caută, ai nevoie să te plasezi pe primele locuri la căutări pe LinkedIn. Ceea ce ai de făcut este să-ți realizezi un profil de LinkedIn optimizat pentru toate aceste căutări posibile ale prospecților. Să treci în descriere și în câmpurile de LinkedIn toate cuvintele cheie ce ar putea fi utilizate la căutări. Evident că nu le vei trece ca o înșiruire de cuvinte cheie, ci va trebui să scrii un text cursiv, care să cuprindă toate aceste informații.

Creșterea vânzărilor prin LinkedIn, cu ajutorul articolelor și postărilor publicate

Următorul nivel de utilizare a LinkedIn pentru creșterea vânzărilor și găsirea de noi clienți îl reprezintă articolele și postările publicate. Hai să-ți ”vând” un secret referitor la acest subiect: înainte de momentul T1 al începutului publicării de postări și articole pe LinkedIn, ar trebui să existe un moment T0 în care să începi să comentezi, să dai like și share la articolele contactelor tale de pe LinkedIn. Încearcă să fii relevant în aceste comentarii și să aduci valoare prin ceea ce spui, nu doar să comentezi: ”excelent articol”, ”felicitări” sau ”nu sunt de acord”. Când ai devenit un membru valoros al comunității, poți să începi să postezi informații sau articole LinkedIn.

Iată cinci recomandări despre subiectele pe care poți să postezi:

  • Puncte de vedere pe subiectele de actualitate;
  • Preocupări ale clienților tăi. Care sunt cele mai importante 3-5 subiecte despre care clienții tăi ar vrea să afle informații importante? Oferă-le aceste informații pe LinkedIn;
  • Pe subiectele cunoscute de tată lumea, ce fel de informații noi, dintr-o lumină nouă, poți aduce? Eventual noi studii, noi date;
  • Experiențele personale au succes pe LinkedIn, mai ales dacă oamenii le percep ca fiind sincere;
  • Resurse utile: cărți interesante, filme importante resurse video pe Youtube, articole valoroase pe care să le împărtășești cu alții.
vânzări prin LinkedIn - bine ati venit

Mesaje trimise direct pe LinkedIn celor vizați în campanie

Platforma LinkedIn furnizează două metode de trimitere de mesaje direct:

  • Fie gratuit celor din grupul de persoane cu care ești deja conectat.
  • Fie contra-cost, către (aproape) orice contact, în cadrul soluției de vânzări furnizată utilizatorilor – Sales Navigator Professional.

Avantajul de a avea o rețea mare de contacte este acela că poți trimite mesaje către foarte multe persoane, gratuit. Mesajele contra cost vin la pachet cu un Sales Navigator Professional care te ajută să ”navighezi” printre persoanele de contact de la ce firme vrei tu și să alegi de acolo exact persoanele vizate. În ambele situații, mesajele trimise trebuie adaptate modului de comunicare pe LinkedIn. Adică să fie mesaje scurte, fără atașamente – pentru că nu este posibil și eventual cu link-uri de ”află mai mult”.

rețeaua LinkedIn pentru vânzari si gasirea de noi clienti

Reclamele LinkedIn Ads pentru generarea de leaduri calificate pentru vânzări

Costul campaniilor de reclamă pe LinkedIn este de 15-20 de ori mai mare decât al celor de pe Facebook sau Instagram. LinkedIn îți oferă o audiență business și posibilități de targhetare foarte prceise (la nivel de funcții, experiență, orașe, firme, mărime companii) – dar prețul plătit este unul pe măsură. Costul pe click se învârte în jurul a 12-18 lei, așa că recomandarea noastră este să fii foarte precaut dacă începi o campanie pe LinkedIn. Bugetul se poate consuma foarte-foarte repede, iar rezultatele să se lase așteptate dacă nu ai campanii de impact, care să trezească dorința de cumpărare.

Hai să discutăm despre utilizarea LinkedIn pentru vânzările tale

De la foarte simplu – adăugarea de contacte și prelucrarea lor în programul CRM implementat, la foarte complicat – campanii de reclamă de mii de euro, LinkedIn este un aliat de nădejde pentru succesul unui reprezentant de vânzări din zilele noastre. Pentru a discuta despre integrarea LinkedIn într-o campanie de vânzări CRM, te invit să ne contactezi folosind pagina de contact sau zona de comentarii de mai jos.

Publicitate

Un gând despre „5 metode de utilizare a LinkedIn pentru creșterea vânzărilor și găsirea de noi clienți

  1. Toate programele in toate softurile CRM au inclusa integrarea cu linkedin,facebook si alte retele sociale? Sau imi recomandati voi un program CRM cu aceasta integrare pusa la punct? Mentinez ca suntem o firma de mobila pentru birouri si avem o forta de cinci consultanti de vanzari. Multumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s