CRM software recuperare creanțe si collection. Cum aleg soluția potrivită pentru afacerea mea?

Programele software CRM pentru recuperarea creanțelor și pentru collection au redevenit printre cele mai importante instrumente IT ale firmelor în România în aceste săptămâni. Ca în toate perioadele de instabilitate financiară (a se citi: perioade de CRIZĂ) instrumentele care protejează sănătatea financiară a afacerii sunt esențiale. Produsele software de recuperare a datoriilor sunt utilizate pentru a maximiza sumele recuperate de la clienții datornici, fie că sunt persoane fizice sau persoane juridice. Aceste programe CRM sunt utilizate de către cei care se ocupă de recuperarea datoriilor și de collection.

Ce înseamnă ”collection”

Activitățile de collection sunt toate acele activități efectuate de firme pentru recuperarea datoriilor clienților. Printre cele mai frecvente activități de ”collection” se numără: telefoane date clienților datornici, emailuri, SMS-uri, trimiterea notificărilor cu privire la sold, deschiderea de activități în instanță, vizite la sediul clienților datornici. Aplicațiile soft CRM de collection permit organizarea eficientă a tuturor acestor activități ce necesită o foarte bună atenție la detalii.

Funcționalitățile cheie ale programelor CRM software de recuperare creanțe si collection

Piața aplicațiilor software CRM de recuperare creanțe si collection îți oferă mai multe variante din care să alegi. Ți-am pregătit mai jos o listă de funcționalități cheie pe care să le urmărești atunci când selectezi furnizorul cu care lucrezi.

 • Clienții debitori. Ții evidența clienților debitori, cu date de contact ale persoanelor chei cu care discuții.
 • Evidența sumelor datorate de clienți. Pentru fiecare client ai evidența sumelor datorate și din ce sunt compuse.
 • Recuperatori. Fiecare utilizator al aplicației CRM se conectează în program cu nume de utilizator și parole proprii. Toate activitățile desfășurate sunt înregistrate și alocate pe fiecare recuperator în parte.
 • Promisiuni de plată. Înregistrezi promisiunile de plată ale clienților și urmărești respectarea lor.
 • Datorii recuperate. Ții evidența plăților efectuate de clienți în contul datoriilor.
 • Flux de recuperare. Îți personalizezi fluxul CRM de recuperare conform modului în care se desfășoară activitatea la tine în firmă: pași, stări datornici și mod de lucru.
 • Organizarea activităților de collection. Planifici eficient activitățile specifice de collection: telefoane, trimitere emailuri, notificări, înștiințări, acțiuni juridice.
 • Extinderea activităților de collection. Dacă decizi ca de anumiți clienți datornici cu vechime mare să se ocupe o firmă specializată de collection, le poți oferi acces utilizatorilor în aplicația de recuperarea a datoriilor, pentru un mod de lucru colaborativ.
 • Activități și taskuri pentru recuperarea datoriilor. Evidența zilnică a tuturor activităților de collection.
 • Integrare cu alte sistem ERP sau CRM. Programele CRM recuperare creanțe si collection se integrează cu modulele de facturare ale altor aplicații utilizate în cadrul firmei. Clienții datornici trecuți în CRM să fie blocați la facturare în programul dedicat, doar nu vrei să crești soldul cu un client care nu a mai plătit de mult timp.
 • Notificări și alerte trimise automat clienților datornici dar și echipei interne și managerilor. Aceste notificări sunt foarte utile pentru ca tu și clienții să conștientizați că factura intră în faza de scadență.
 • Rapoarte disponibile în timp real cu privire la parametrii cheie. Știi cine îți datorează bani și ce valori au creanțele.
 • Opțional: Eșalonări și rescadențare. În cazul în care stabilești o înțelegere de eșalonare a datoriilor unui client, poți folosi opțiunile de reeșalonare și rescadențare.
soft CRM collection si recuperare datorii - ecran adaugare proiect
Proiectul CRM de recuperare datorii

Beneficiile programelor CRM software de recuperare creanțe si collection

Obiectivul acțiunilor de call center îl reprezintă recuperarea integrală sau într-un procent cât mai mare, în cel mai scurt timp posibil, a sumelor datorate de către clienți.

 • Organizarea eficientă a activităților de collection, ceea ce maximizează șansele de a recupera cât mai mulți din banii de la clienți.
 • Comunicare bună între membrii echipei – lucrează în aceiași aplicație, au acces la aceleași informații și își pot coordona acțiunile.
 • Înțelegi foarte clar motivele pentru care clienții restanți nu își plătesc facturile. Analizezi aceste motive și poți lua deciziile corecte: ai vândut cui nu trebuie; este necesară o mai bună verificare a clienților noi; sunt probleme cu privire la termenele de plată etc.
 • Acționezi în momentul potrivit, adică în momentul în care factura tocmai a devenit scadentă. Când inițiezi rapid efortul de collection, șansele de reușită cresc cu 85%.Cu cât suni mai târziu clienții, cu atât scad șansele de recuperare.
 • Transparență în relația cu clienții. Comunici situația datoriilor pe baza informațiilor extrase din aplicația CRM de recuperare a datoriilor.
 • Viziune clară asupra indicatorilor cheie: sume datorate de clienți, sume recuperate, promisiuni de plată, activități.
 • Evitarea riscului de a uita de vreo activitate.
 • Prin integrarea cu modulele de vânzare și de client service, ai viziune 360 grade asupra clienților: vânzări, contracte, activități de suport, datorii.
 • Posibilitatea de a da acces în CRM collection terților pe leadurile de care se ocupă: avocați, firme de recuperare. Aceștia pot să citească date sau să și adauge informații.
 • Îți oferă un mediu de lucru colaborativ, în echipă.
soft CRM collection si recuperare datorii - ecran raportare activitate
Raportarea, în programul CRM, a unei activități de collectiom

Departamente în care sunt utilizate programele CRM de recuperare creanțe si collection

În România, departamentele de vânzări, contabilitate, financiar și juridic sunt cele care se ocupă de activitatea dea recuperare datorii și collection. Cu un ajutor din partea secretariatului. Plus, evident, directorul general – el intervine personal pentru acei clienți care au datoriile cele mai mari. În aceste departamente va fi implementată și utilizată aplicația CRM de recuperare creanțe si collection. Secretul succesului este ca absolut toți cei care comunică cu clienții debitori să își raporteze activitatea în program, să nu scape nimic. Poți oferi acces diferențiat la funcționalitățile programului pentru utilizatori, în funcție de responsabilitatea lor în fluxul de collection. Mai exact, dacă de exemplu de clienții cu datorii mai mari de 10.000 lei se ocupă doar departamentul juridic, lor le oferi vizibilitate doar pe clienții a căror datorie depășește valoarea menționată. Când scadența unui client ajunge la suma menționată, ei vor notificați automat de aplicație.

crm recuperare creante collection agent call center barbat

Externalizarea efortului de recuperare creanțe si collection

Ai decis să extinzi parțial sau total activitatea de collection către o firmă specializată? Atunci le poți oferi și lor utilizatori în sistemul tău CRM de recuperare creanțe si collection, pentru a citi datele și pentru a raporta acțiunile.

Reprezinți o firmă de collection și cauți un program dedicat de recuperare a datoriilor? Vei găsi toate funcționalitățile necesare pentru organizarea activității, indiferent de câți agenți de collection ai și de numărul de clienți gestionați.

crm recuperare creante collection agent call center femeie

Cum alegi programul potrivit CRM de recuperare creanțe si collection?

Recomandarea noastră este să alegi un program CRM de recuperare creanțe si collection care să funcționeze online, să-ți ofere mobilitatea necesară. Să fie la zi din punct de vedere tehnologic, să beneficieze de aplicație de mobil și de toate integrările necesare. Astfel, poți oferi acces facil celor către care externalizezi o parte din activitate: avocați sau firme de collection. Fiind foarte multe date financiare cheie, ar trebui să te preocupi și de securitatea aplicației CRM.

Pentru a discuta despre viitorul tău proiect de utilizare aplicație software CRM de collection, te invităm să ne contactezi sau să trimiți un comentariu mai jos:

Publicitate

Un gând despre „CRM software recuperare creanțe si collection. Cum aleg soluția potrivită pentru afacerea mea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s