CRM in Romania – Cum sa gasesti solutia care sa se potriveasca la fix afacerii tale

Fie ca ai nevoie de o implementare CRM complexa, cu fluxuri ample de vanzari, marketing si suport clienti, fie ca iti doresti doar un soft CRM suplu, in care sa tii baza de date de clienti si lead-uri, piata CRM din Romania ofera solutii pentru toti. Gasesti, la cateva click-uri distanta, programe CRM in Romania de toate tipurile – si programe functionale pe Internet, online, si cu aplicatie instalata; si cu aplicatie de mobil disponibila; si cu diverse integrari; si simple dar si complexe.

Vrei sa citesti direct despre cea mai populara aplicatie CRM ce ofera cele mai multe functionalitati foarte utile si pentru CRM vanzari si pentru CRM marketing si pentru departamentele de client service? Click aici pentru a naviga in articol direct la Hubspot, solutia CRM foarte populara in Romania.

Vei regasi in acest articol un inventar al solutiilor internationale CRM folosite in Romania

Speram ca informatiile de aici sa te ajute sa alegi cea mai buna solutie. Daca ai intrebari sau comentarii, te rugam sa ne scrii la adresa de email contact@crmistii.com sau sa completezi formularul din partea de jos.

CRM Romania – solutii disponibile pentru firmele locale

Flowlu CRM

CRM in Romania - solutia Logo Flowlu CRM

Flowlu include toate componentele cheie ale unui soft CRM in Romania. Ai aici contactele, companiile, oportunitatile de a vinde si agentii de vanzari. Pentru a te conecta in Flowlu poti folosi chiar contul de Google Gmail, ceea ce este foarte convenabil. Functioneaza in cloud. Fiind un soft CRM rusesc, trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca datele tale vor fi undeva prin Rusia. Are si aplicatie de mobil, integrata nativ cu baza de date de clienti si contacte.

CRM in Romania - solutia Flowlu CRM

Pentru utilizatorii puternic orientati spre mediul online, Flowlu ofera posibilitatea de a crea formulare de contact care sa preia lead-urile in CRM. Include si un modul de Project Management – Managementul Proiectelor, ce iti va permite sa lucrezi conform metodologiei Kanban.

De ce este Flowlu o solutie valida CRM Romania: aspect profesional, posibilitatea de configurare conform fluxurilor de vanzari ale clientilor.

Website Flowlu CRM: https://www.flowlu.com/features/crm/


Freshsales CRM

Logo Freshsales CRM

Freshsales este un program CRM ce le ofera utilizatorilor un numar urias de campuri pe care sa le foloseasca. Noi nu am intalnit companie care sa aiba nevoie de un camp in baza de date, fie despre persoanele de contact sau deal-uri, pe care sa nu il gaseasca aici in Freshsales. Aplicatia lor CRM, Freshsales, face parte dintr-o suita de solutii dedicate in special companiilor de servicii. Sub numele de Freshworks, ofera solutii de managementul proiectelor, de help-desk, de comunicare interna si de chat. Freshsales este dezvoltat de o companie din India si beneficiaza de upgrade-uri si imbunatatiri periodice. Sunt utilizatori care s-au plans de o utilizare cam greoaie, dar e o chestiune de obisnuinta.

De ce este Freshsales o solutie valida CRM Romania: Aplicatia de mobil este disponibila si pe Android si pe iOS si ofera functionalitati utile agentilor de vanzari mobili.

Website Freshsales CRM: https://www.freshworks.com/freshsales-crm/


Insightly CRM

CRM in Romania - solutia insightly

Ofera functionalitati avansate pentru organizarea fluxului de vanzari. Daca ti-ai structurat activitatea de vanzare pe etape, in care lead-ul parcurge un drum clar pana ajunge client, Insightly poate fi cea mai buna alegere. Este un CRM in cloud, disponibil online. Compania care il produce este din America, dar au clienti in intreaga lume, inclusiv in Romania. Lead-urile se importa usor, cu un sistem pe pasi.

De ce este Insightly o solutie valida CRM Romania: are implementari foarte solide in mai multe domenii de activitate, in special pe real estate – imobiliare, recrutare, organizatii non-profit, servicii sau travel. Agentiilor imobiliare le ofera functionalitati de tip ”proprietati”, cu adresa, nume proprietar, dotari sau utilitati. Alte domenii de activitate bine servite de Insightly sunt constructiile, serviciile profesionale si institutiile non profit.

Website Insightly CRM: https://www.insightly.com/why-insightly-crm/


Zoho CRM

logo Zoho CRM

Zoho este un sistem CRM prezent in Romania, utilizat de clienti din diferite domenii de activitate. La origine este din India, dar, cu ajutorul unui marketing foarte bun, are notorietate la nivel mondial. Are un model de functionare apropiat de programele CRM clasice: functioneaza si online, dar are si varianta desktop, instalata de utilizator. Programul se misca bine, dar are un aspect usor butucanos. Ca marketing si imagine exterioara este spectaculos, iar ca soft putem spune ca este stabil si performant.

De ce este Zoho o solutie valida CRM Romania: este popular, se integreaza bine cu diverse alte aplicatii de tip email marketing, call center sau centrale telefonice.

Website Zoho CRM: https://www.zoho.com/crm/

Iata aplicatia de mobil Zoho CRM


Hubsport CRM – validat de cei ce utilizeaza sisteme software CRM in Romania

logo hubspot CRM

Pe buna dreptate, absolut meritat, Hubspot are un succes fenomenal la nivel international. Si este o solutie tot mai populara pe piata CRM din Romania.

Cele mai de succes implementari CRM de Hubspot sunt acelea in care clientul si-a mutat intreaga activitate de vanzari & marketing & help-desk in CRM.

Hai sa parcurgem impreuna traseul unui lead in CRM, pana ajunge client si ulterior, la client service. Pentru a aduce lead-ul in Hubspot, ai la dispozitie urmatoarele variantele principale:

 • Il adaugi manual in CRM
 • Faci import din Excel de baza de date de lead-uri. Importul este foarte intuitiv si te ajuta sa populezi rapid baza de date
 • Gratie integrarii Hubspot cu Gmail sau Microsoft Exchange, poti aduce automat contactele din conturile tale existente, inclusiv din telefon

In toate cele trei variante de construire a bazei de date, Hubspot are tot felul de functionalitati care sa iti faca viata usoara. Dupa adresa de email, Hubspot recunoaste de la ce companie este persoana de contact respectiva.

Poti asocia aceste lead-uri catre echipele de agenti de vanzari, prin sistemul de drepturi de acces.

Dupa ce ti-ai adus clientii potentiali in Hubspot, CRM-ul devine instrumentul care preia 99% din activitatea de vanzari. De aici trimiti si primesti email-uri de la clienti – prin integrarea cu casuta de email. Aici programezi taskuri de vanzari si urmaresti efectuarea lor in termen. Poti sa creezi liste de task-uri, in care prioritizezi ce anume este de facut.

Pentru organizarea oportunitatilor de vanzari, ai la dispozitie o palnie predefinita de stadii ale unui deal, de la ”prima prezentare” – pana la ”vanzare efectuata”. Palnia de vanzari are un format grafic foarte intuitiv, ca sa intelegi dintr-o privire ce forecast ai.

Activitatile de marketing se pot desfasura tot in Hubspot. Prin formularele de contact generate din Hubspot si instalate pe website, cei care completeaza formularul sunt adaugati automat tot in baza de date din CRM. Programul este integrat cu cele mai utilizate instrumente de email marketing, astfel incat sa poti lansa campanii direct din Hubspot (cu mailChimp, Seventh Sense, ZeroBounce etc.). Si pentru activitatea de suport ai in Hubspot tool-urile necesare pentru organizarea sarcinilor.

CRM in Romania. Iata aplicatia de mobil Hubspot CRM:

Aplicatia de mobil Hubspot contine toate functionalitatile necesare care sa o transforme in asistentul mobil de vanzari si marketing. Afli informatii despre lead-uri, vezi ce activitati ai de facut si iti poti raporta activitatile facute. Noi am implementat tuturor clientilor si functionalitatea scanarii cartilor de vizita si transformarii informatiilor din cartea de vizita in datele din CRM.

De ce este Hubspot o solutie valida CRM Romania: Este mai mult decat un CRM, este un mod de lucru integrat in platforma, cap coada. Este plin de functionalitati foarte utile. Reprezentantii de vanzari, echipa de marketing si agentii de client service lucreaza colaborativ, in aceiasi platforma.

Website Hubspot CRM: https://www.hubspot.com/products/crm

Sistemul dvs. CRM trebuie să asigure faptul că la fiecare punct de contact cu clientul, angajații au la dispoziție informațiile relevante pentru a face clienții să se simtă recunoscuți și bineveniți. Aceasta include o analiză a clienților: sunt ei promotori ai afacerii dvs. sau de fapt sunt enervați de felul în care au fost tratați. Asigurați-vă că sistemul dvs. CRM este capabil să înregistreze preferințele de comunicare ale clienților dvs. și vă permite să acționați asupra lor. La un nivel de bază, acesta se traduce prin oferirea de informații ori de câte ori își doresc acest lucru.

Alain Thys, autorul cărții ”So, You Want to be Customer Centric?”

CRM România: 7 concluzii și recomandări

 • Programele software de tip CRM disponibile în România oferă toate funcționalitățile pe care le-ar putea dori o firmă, indiferent de domeniul de activitate. Soluțiile internaționale de tip CRM, ce sunt disponibile și în România, au evoluat foarte mult în ultimi ani și au ajuns la capabilități cu adevărat spectaculoase de automatizare și de organizare a fluxului de vânzări.
 • Chiar dacă îți ia mai mult timp, cel mai bine este să studiezi cât mai multe din programele disponibile și să vezi care din programele CRM România ți se potrivește. Sau poți să scurtezi acest efort și să apelezi la un consultant CRM cu experiență bogată, ce cunoaște toate aceste programe și te va ajuta să alegi.
 • Pleacă la drum în inițiativa ta CRM cu un flux clar în minte și cu funcționalități pe care ți le dorești. Fii gata să adopți bune practici și fluxuri despre care nici nu te-ai fi gândit că există și care sigur se vor dovedi eficiente.
 • Dacă mergi pe o variantă de soft CRM gratuit, fii foarte atent cu privire la limitările acestui tip de aplicație CRM. De multe ori în programele CRM gratis toate par bune și frumoase la început, dar limitările pot apărea când ți-e lumea mai dragă. Limitările pot fi ca volum de înregistrări sau ca funcționalități disponibile.
 • În ziua de astăzi, telefonul mobil este omniprezent în activitatea tuturor. Doar în cazul în care absolut toată activitatea ta se desfășoară la birou, ceea ce se întâmplă foarte rar, nu îți trebuie un program CRM România cu aplicație dedicată pentru telefoanele mobile. În majoritatea firmelor, în care angajații sunt mobili, este foarte util un program CRM cu aplicație dedicată pentru telefoanele mobile.
 • Dacă în inițiativa ta de achiziționare și implementare ERP acționezi singur și nu folosești serviciile unui consultant specializat, asigură-te că iei în considerare specializarea soluțiilor CRM pe anumite domenii de activitate. Prin implementările deja efectuate și prin beneficiile aduse, programele CRM și-au stabilit deja domeniile de activitate pentru care generează cele mai bune rezultate.
 • Integrările viitorului tău program CRM cu diverse aplicații sunt cele întregesc valoarea soluției software de tip CRM. Fluxurile de vânzări, marketing și client service sunt foarte interconectate și este nevoie de un program software care să le lege. Pagina de Facebook, pagina de LinkedIn, magazinul online, programul de newsletter – sunt doar câteva din instrumentele utilizate în activitatea de zi cu zi, pe care programul CRM România le integrează într-un flux complet.

CRM in Romania pentru firmele locale

Dacă vrei să citești despre costurile unui program CRM, poți accesa acest articol despre prețuri CRM.

Hai sa discutam despre proiectul tau CRM. Spune-mi ce obiective ai si vrei sa afli, in zona de comentarii de mai jos. Împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru implementarea programului CRM in Romania.

Publicitate

16 gânduri despre „CRM in Romania – Cum sa gasesti solutia care sa se potriveasca la fix afacerii tale

 1. Buna! Sunt in faza de concepere a unui magazin online si ma intreb daca ar trebui sa investesc de acum intr-un program crm sau daca ar trebui sa astept ca volumul de vanzari sa justifice investitia. Pe de o parte ma gandesc la bani, pe de alta la haosul creat de schimbare atunci cand va fi cazul. De altfel, nu stiu ce program sa folosesc, prea multe oferte pe piata :)) Am folosit Hubspot cand lucram in vanzari insa era multa munca manuala, oare functioneaza si automat? De ex. cand clientul vrea abonare si lasa pe site datele de contact pentru livrare si newsletter – se importa automat in Hubspot? Daca nu, care ar fi softul ideal?
  Ma gandesc ca am nevoie asa: CS, email marketing, stocuri materii prime, stocuri produse finite si gestiune retur, facturare automata, rapoarte si poate inca cateva care imi scapa acum.
  Multumesc 😊

  Apreciază

  1. buna. multumim pentru intrebarile referitoare la programele CRM Romania. e prea devreme acum sa te gandesti la un program crm, parerea mea. cand vei avea 10-15 comenzi pe zi va fi ok. da, programul crm hubspot ofera functionalitatile cerute de tine: CS, email marketing, stocuri materii prime, stocuri produse finite si gestiune retur, facturare automata, rapoarte

   Apreciază

 2. Buna,
  Sunt la inceput de drum cu propria mea agentie imobiliara . Cursurile le-am facut in cadrul unei agentii care foloseste CRMREBS. Eu as folosi un CRM gratuit . Oare pe care sa-l aleg…
  Multumesc

  Apreciază

 3. Cat dureaza implementarea unui program CRM? Mentionez ca suntem o companie de 8 angajati si de vanzari se ocupa un angajat permanent + administratorul. Oferim servicii de traduceri.

  Apreciază

  1. În maximum două săptămâni proiectul de implementare CRM este gata: analiza fluxuri de vânzări, realizare configurări, validare fluxuri implementate, training utilizatori. Mă refer aici la un proiect CRM România pentru o firmă cu specificul activității celei menționate de tine.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s